کد ثبت BSID666506
نماینده‌ی مدرسه‌ی ویش کانادا

راهنمای انتخاب رشته‌ی دبیرستان

با نزدیک شدن به پایان سال تحصیلی، یکی از دغدغه‌های والدین و دانش‌آموزان پایه‌ی نهم انتخاب رشته‌ی دبیرستان برای سال دهم‌شان است. 

در بیشتر موارد، انتخاب رشته‌ی دبیرستان می‌تواند انتخابی اثرگذار و مهم در زندگی تحصیلی و کاری دانش‌آموز باشد. خیلی از افراد براساس همین انتخاب، سایر مسیرهای تحصیلی خود را طی می‌کنند، هرچند که این موضوع برای همه مصداق ندارد!

در سال‌‌های اخیر موارد متعددی در انتخاب رشته‌ی دانش‌آموزان اثرگذار بوده است. 

برخلاف گذشته که دانش‌آموزان خودشان رشته‌ی دبیرستان را انتخاب می‌کردند، این روزها پایش تحصیلی آموزش و پروش نیز یکی از فاکتورهای مهم برای انتخاب رشته‌ی پایه‌ی دهم است. 

ولی در این مقاله ما قصد داریم روی انتخاب خود دانش‌آموز متمرکز شویم و ببینیم با کمک چه فاکتورهایی می‌توان رشته‌ی بهتری را برای دبیرستان انتخاب کرد.

فاکتورهای انتخاب رشته‌ی دبیرستان

1-علاقه

شاید مهم‌ترین و اولین فاکتور در این مسیر همین باشد؛ علاقه! اینکه شما به سرفصل‌های درسی رشته‌ی خود علاقه داشته باشید، آن‌وقت هیچ درسی برای شما سخت نخواهد بود و مسیر 3 ساله‌ی دبیرستان دوره‌ی دوم و احتمالا دانشگاه خود را با آرامش بیشتر و استرس کم‌تری طی خواهید کرد. 

2-آینده تحصیلی

کی دیگر از فاکتورهایی که به شما در انتخاب رشته کمک خواهد کرد این است که ببینید دوست دارید در آینده در دانشگاه چه درسی بخوایند. برای این امر شما می‌توانید لیستی از رشته‌های مورد نظرتان تهیه کنید، با بررسی مزایا و معایب هرکدام یا صحبت با دانش‌جویان این رشته‌ها به یک یا چند گزینه‌ی نهایی برسید و بر این اساس رشته‌ی دبیرستان خود را نیز انتخاب کنید.

3-آینده کاری

گاهی باید آینده‌ی دورتری را برای انتخاب رشته‌ی دبیرستان دید، مثل اینکه دوست دارید در آینده به چه کاری مشغول شوید. 

مانند مورد بالا، شما می‌توانید با تهیه لیستی از مشاغل مورد نظرتان یا مشاغلی که فکر می‌کنید بازار کار بهتری دارند و با روحیه شما نیز سازگار هستند، مشاغل احتمالی نهایی خود را مشخص و با کمک این لیست رشته‌ی دبیرستانی خود را نیز انتخاب کنید. 

4-روحیه و استعداد فردی

اینکه شما در چه دروسی استعداد بهتری دارید یا اینکه روحیه شما با کدام دروس بیشتر همخوانی دارد نیز برای انتخاب رشته‌ی دبیرستان بسیار مهم است. ممکن است شما از دروس هنری، کلاس‌های عملی و کارگاهی بیشتر لذت ببرید پس احتمالا رشته‌های هنری یا فنی و حرفه‌ای برای شما مناسب‌تر است. 

5-آینده فردی

ممکن است هدف شما در آینده این باشد که به کشور دیگری مهاجرت کنید. این فاکتور هم می‌تواند به شما در انتخاب رشته‌ی دبیرستان کمک کند. در واقع شاید برای شما مهم باشد که در رشته‌ای درس بخوانید که بعدا برای مهاجرت بتوانید راحت‌تر اقدام کنید و فرصت‌های درسی دانشگاهی بیشتری برای مهاجرت شما فراهم باشد.
اگر قصد دارید که در آینده مهاجرت کنید، شاید بد نباشد بدانید که مدرسه ویش به شما این امکان را می‌دهد که در ایران، به ‌صورت آنلاین و درکنار تحصیل دروس مدرسه‌ی ایرانی خود، در این مدرسه‌ی کانادایی هم ثبت‌نام کنید و دیپلم کانادا را به صورت آنلاین دریافت کنید.
داشتن دیپلم کانادایی می‌تواند برگ برنده‌ی شما برای مهاجرت به کشور موردنظرتان در آینده باشد.
برای اینکه راجع به مدرسه‌ی ویش و دریافت دیپلم کانادایی اطلاعات بیشتری کسب کنید، فرم زیر را پر کنید. 

6-نمرات درسی

ممکن است بعضی از دانش‌آموزان دقیقا ندانند که به چه دروسی بیشتر علاقه دارند یا دوست دارند در آینده جه درسی بخوانند یا چه کاری بکنند، حتی ممکن است دقیقا ندانند در چه درس‌هایی استعداد بهتری دارند، هرچند نمره‌ی امتحان ملاک دقیقی برای مشخص کردن این فاکتورها نیست، اما شاید بتواند به شما سرنخی برای پاسخ به سوالات بالا بدهد. مثلا اینکه دلیل گرفتن نمره‌ی بهتر شما در یکی از دروس شاید این بوده که آن درس را بیشتر دوست داشتید و برای مطالعه‌ی آن وقت گذاشتید یا چون به درسی علاقه داشتید سر کلاس دقت بیشتری به آموزش آن درس داشتید درنتیجه نمره‌ی بهتری گرفتید. 

راه‌کارهایی برای کمک به انتخاب رشته‌ی دبیرستان

گفتیم که جدیدا آموزش و پرورش پایشی برای کمک به انتخاب رشته‌ی دانش‌اموزان انجام می‌دهد و تا حدودی مسیر را برای شما مشخص می‌کند. ولی اگر همچنان دوست دارید براساس فاکتورهای بالا، خود شما  نیز در انتخاب رشته‌ی دبیرستانتان تاثیرگذار باشید می‌توانید با کمک این راه‌کارها، علایق و مسیر خود را پیدا کنید تا بتوانید انتخاب رشته‌ی دقیق‌تری داشته باشید:

1-مشاور تحصیلی

اگر دقیقا از استعداد یا علایق خود خبر ندارید، مشاوره تحصیلی می‌تواند گزینه‌ی خوبی برای پیدا کردن سوالات شما در این زمینه باشد. مشاوران تحصیلی معمولا با کمک آزمون‌های مختلف استعداد و هوش شما را بررسی می‌کنند تا ببیند در کدام فیلد و دسته، شما هوش قوی‌تری دارید، مثلا هوش موسیقی شما بهتر است یا هوش استدلالی‌تان!

2-مشورت با معلمان

معلمان سال‌های گذشته‌ی شما نیز می‌توانند در انتخاب رشته‌ و ترسیم آینده‌ی تحصیلی‌تان به شما کمک کنند.

3-شناخت دقیق رشته‌های تحصیلی

اینکه بدانید هر شته‌ی تحصیلی چه سرفصل‌هایی دارد و در آینده چه رشته‌های دانشگاهی می‌توانید بروید، می‌تواند راهکاری برای انتخاب رشته‌ی شما باشد. متاسفانه برخی از دانش‌آموزان چون شناخت دقیقی از دروس ارائه شده در هر رشته ندارند یا نمی‌دانند آینده تحصیلی‌شان از طریق هر رشته به کجا می‌رسد، بعدا از انتخاب رشته‌ی خود پشیمان می‌شوند. برای این کار شما می‌تواند با مشاور تحصیلی خود یا معلمانتان مشورت کنید، با دانش‌آموزان سال بالاتر از خود در رشته‌های مختلف صحبت کنید یا در اینترنت سرچ کنید. 

نکته‌ی مهم

به یاد داشته باشید انتخاب رشته‌ی دبیرستان مهم است، اما اگر در انتخاب آن اشتباه کردید همیشه فرصت برای تغییر آن دارید. 

هرچند بهتر است که از ابتدا قدم‌هایتان را در مسیری درست بردارید. 

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *